Régiós Évzáró Bábolnán | 2013

Megkésve bár, de végre elkészült a rövid összefoglalója a Felső Dunántúli Régiós Évzárónak.

2013. december 11-én mérsékelt érdeklődés mellett tartotta a Felső Dunántúli Régió évzáróját, melyre előadóként meghívást kapott Tóth Ferenc a Magyar Lovassport Szövetség fogathajtó szakágának elnökségi tagja, versenybíró is.
Előadása a Tőle megszokott élvezetes, érdekes mégis szakmailag magas színvonalú kezdete volt az estének. Szó esett többek között az alsóbb kategóriákban elvárható megjelenésről mind a fogatok, mind a hajtókra vonatkoztatva. Beszélt még a zablákról, azok anatómiai hatásairól és néhány gyakori zabla alapszintű hatásmechanizmusát is bemutatta.
Természetesen egy ilyen előadás keretében nem lehet minden részletre kitérni, ugyanakkor lényegre törően, közérthetően próbált néhány fontos üzenetet célba juttatni.

Ezt követően néhány tapogatózó kérdésre került sor, amelyben a jövő évi várható szabályváltozásokról, esetleges továbbképzési időpontokról szerettünk volna információt kapni, de érdemi dolgokat nem tudtunk meg – “még formálódik a dolog”.

Dr. Szentirmai István folytatta azzal az estét, hogy kérte a versenyrendezőket, hogy mielőbb juttassák el versenyeik időpontját, hogy a versenyzők érdekében minél jobban össze lehessen hangolni a jövő évi versenyévadot az 5 megyében és a dél-szlovákiai versenyeken.

Katona Balázs kérte, hogy a korábbi évekhez hasonlóan legyen követhető a versenynaptár tervezet a régiós oldalon, amelyre természetesen sor kerül.

Az elnök úr ezután felolvasta a Dr. Szalay Gyula által szerkesztett, az öt megye által javasolt együttműködési megállapodást (hamarosan elérhető lesz itt is).
Erre pedig ezért van szükség, mert az országos szövetség alapszabálya és a régió körül kialakult helyzet a régió 2013 előtti működét már nem teszi lehetővé.
A megyei referensek (szakági felelősök) arra a következtetésre jutottak, hogy többek között szükség van arra, hogy az eddig együttműködő megyék és a felvidék ezen túl is összehangolják a versenynaptárukat, hogy a B, vagy magasabb kategóriájú versenyeket segítsék, illetve, hogy a C kategóriában újraszervezzék a régiós bajnokságot.

Ezt követően Dr. Szalay Gyula felajánlásában Dr. Szentirmai Gyula és Gosztola Gábor tolmácsolásában 3 emlékplakett átadására került sor, a régióban tevékenykedő személy kiemelkedő teljesítménye elismeréseként.

Kovács Gábor (Dadi LK) – A császári verseny életre hívásáért.
Geröly Tibor (Főnix LE) – A C kategóriás országos döntőn elért bajnoki címéért.
Tömör Ferenc (Vihar LE) – Az évtizedek óta lelkes fejér megyei bajnoki versenyzésért és kitartó munkáért.

Régiós évzáró Bábolna 1

A díjak átadását követően a nagyjából 30 fős társaság jóízűen fogyasztotta el a vacsorát az Ötösfogat Étteremben.

Bábolna, 2013. december 11.

Gosztola Gábor
régiós titkár