Bajnoki kiírás (FDC-2)

Felső-Dunántúl C-kategóriás

Kettesfogathajtó Bajnokság

Bajnoki kiírás, 2014.

Általános részek

A bajnokság célja: A bajnoksághoz önkéntesen csatlakozó megyék és fogathajtó közösségek amatőr fogathajtóinak összefogása egy rangos bajnokság keretein belül, ahol minden megye/közösség szuverén delegálási szabályai mellett a mindenkor hatályos MLSZ fogathajtó szabályzat C kategóriára vonatkozó szabályai szerint megrendezett döntőn dől el a bajnoki cím sorsa. Minőségi megmérettetési, illetve felkészülési lehetőség a C-OB előtt a közösség fogathajtói számára.

A bajnoksághoz csatlakozó közösségek:

 • Dél-Szlovákiai Fogathajtók Társulása
  képviselője: Gasparovics László, agil@stonline.sk
 • Fejér Megyei Lovassport Szövetség, fogathajtó szakág
  képviselője: Gosztola Gábor, gosztolagabor@gmail.com
 • Győr-Moson-Sopron Megyei Lovas Szövetség, fogathajtó szakág
  képviselője: Kovács Zoltán, kozid@citromail.hu
 • Komárom-Esztergom Megyei Lovas Szövetség, fogathajtó szakág
  képviselője: Nagy László, renimisi@t-online.hu
 • Vas Megyei Lovas Szövetség, fogathajtó szakág
  képviselője: Gulyás Gábor, szeplakx2@gmail.com
 • Veszprém Megyei Lovas Szövetség, fogathajtó szakág
  képviselője: Szentesi István, istvan@szentesifarm.hu

A bajnokság lebonyolítási rendszere:

A fent felsorolt szakmai szervezetek, közösségek a saját megyei, területi versenykiírásuk, versenyrendszerük szerint írják ki és rendezik a válogató versenyeiket/bajnokságaikat, amelyek eredményei alapján saját hatáskörben delegálhatnak a döntőre 6 versenyzőt. A rendező közösség ugyan ebben a rendszerben 9 versenyzőt jogosult nevezni a döntőre.

A bajnokság állásáról (amennyiben az eltér az országos delegálási rendszertől) a megyei képviselők adnak 2 havi rendszerességgel információt Gosztola Gábornak, aki ezt az információt az interneten közzéteszi.

A döntő

Meghívásos verseny, amelyre a bajnoksághoz csatlakozó közösség vezetője adhatja le a nevezését a bajnokság hitelesített végeredményét csatolva.

A mindenkor hatályos MLSZ nemzeti fogathajtó szabályzat C kategóriás versenyekre vonatkozó szabályai szerint kerül megrendezésre, lehetőleg megelőzve az MLSZ C kategóriás OB döntőjének időpontját.

Helszín: Cece (Fejér megye)

Időpontja:  2014. szeptember 27. (kiírás hamarosan a fogatsport.hu-n is)

Versenyfeladata: Akadályhajtás két fordulóban összevetéssel a mindkét fordulóban hibátlanok között, az MLSZ fogathajtó szabályzat C kat. kötelező versenyfeladat kiírása szerint.

Eredményértékelés, bajnokavatás: A döntőn elért helyezés sorrendjében.

Minden évben más közösség rendezésében kerül lebonyolításra a rendező közösség költségén, beleértve a díjakat is (I.-VI. serleg, díjszalag, I.-III. érem).

A döntőre a nevezési díj maximum 5.000.- Ft, ill. csak internetes nevezés lehetséges a hivatalos nevezési határidő lejártáig.

Egyebek

A bajnokság szervezési és egyéb technikai részleteivel kapcsolatban bármelyik megyei képviselő kezdeményezhet találkozót, s arra minden megyei képviselő saját hatáskörben delegálhat helyettest. A delegált személy teljes felelősséggel képviseli az adott megyei érdekeket.