Régiós teljesítmény az OB-ken

Közeledve a szabadtéri szezon végéhez rendre napvilágra került az ország különböző helyszínein az egyes kategóriák bajnokait. Kicsit szerencsétlen időzítés mellett a B kategóriás és a C kategóriás döntő is egy hétvégére esett, így a két kör külön ünnepelt.

geroly_tibor

Geröly Tibor

CAN-C

Bár a ”döntős hétvége” október 11-én a Tolna megyei Gerjenben kezdődött a régió legnagyobb sikerét Zsanán jegyeztük, ahol nagy létszámmal, remek szervezés mellett gyűltek össze az ország idei legjobb C kategóriás versenyzői az ország 16 megyéjéből. Régiónk mind az 5 megyéje indított versenyzőt és csapatot egyaránt. Egyéniben ráadásul pompás régiós győzelem kerekedett: Geröly Tibor (Főnix LE – Vas megye) fantasztikus 3 körrel megérdemelten hozta el a bajnoki címet 2013-ban a Bács-Kiskun megyei településről. Egyéniben a második legjobb régiós versenyző a 16. Tóth Roxána (Sárbogárdi LE – Fejér megye), míg a harmadik a 17. ifj. Szájer József (Körmend Szarvas Csárda – Vas megye) lett. (Egyéni eredmények)

Csapatban a legjobb régiós megye Vas lett (6.), őket követte Fejér (8.), majd Veszprém (12.), Győr-Moson-Sopron (14.) és Komárom-Esztergom (15.). (Csapat eredmények)

egyeni_zsana

Egyéni dobogósok

CAN-B

Gerjenben a  CAN-B kategória díjhajtásával kezdődött a program, ahol 14 fogat állt starthoz a bajnoki címekért. A három napos és számos viadalon régiónkat két fogat képviselte, akiknek sajnos nem sikerült a legjobb hatba kerülés. Végül a 8. helyet szerezte meg Baranyai Géza (Tihanyi LK – Veszprém megye) és a 11. helyen végzett ifj. Horváth Árpád (Perkáta SE – Fejér megye). (Végeredmény)

Gratulálunk nekik! … és már most jó felkészülést kívánunk a jövő évi szezonra!

Galéria a versenyről itt: https://www.facebook.com/fejerlovas/photos_albums

2013.10.17., Gosztola Gábor